Rànquing Primavera 2023

Contra crònica Rafel Farrés 16/04/2023

El Damià ha muntat un bon triangle a la regata avui. La sortida ha sigut clau a la regata d’avui. David i Llorenç sembla que es barallen per agafar lloc a Comitè. Llorenç intenta desmarcar-se corrent la línia i el David el segueix, deixant la zona de comitè pel Xavi Vila, Pep i jo entre els dos. La línia és llarga, i tal com està el triangle, sembla que la boia 1 està una mica més a prop de comitè que de boia 3.
Sortim, i jo intento cenyir per guanyar la posició al Xavi Vila, que tot i fer OCS ha decidit seguir. Al final es situa a sotavent i no tinc obstacle per virar si vull. El vent va una mica a l’esquerra i viro. Veig que el Llorenç també està virant més amunt. A meitat del bordo el vent torna a la posició d’abans. Ha rolat 10º i ha tornat a lloc. Aquesta segona rolada em situa amb primer lloc amb un cert marge amb el Xavi Vila i Jaume Vivo, que el tinc a sotavent.
Veig que David i Llorenç han quedat darrere d’ells. Abans no em puguin atrapar, els hauran d’avançar. Als bordos de terra puc cenyir més que el Vila que busca velocitat i vira pràcticament a la sorra. Veig que Llorenç i David ja han recuperat posicions i estan darrere el Xavi, però amb la rolada tinc prou avantatge par no patir.

Contra crònica Rafel

Avui que he estat a l’altra banda de la rolada, el canvi de rumb es veu molt clar. Aprofito per explicar-ho a modus de crònica.
A la regata d’ahir el Pau es va desmarcar de seguida seguit del Llorenç i jo. Tot i que el vaig poder passar a la segona cenyida, perquè vaig veure que amb el seu rumb no passava i vaig allargar més. Ell i l’Arnau em van passar a la boia 3 després de la popa. Entrar a estribord et dona preferència, però amb poc vent la trabujada és complicada.
Al quedar darrere d’ells vaig virar amunt. Poc després va virar el Pau, que anava primer amb un bon avantatge.
Al meu recorregut del Garmin, es veu com a les 13:06 he de rectificar el rumb 25º a la meitat del bordo de dalt, amb el que ja no vaig a boia. Seguin el front de la rolada, línia de punts blava perpendicular al vent, aquest devia haver arribat on eren el Llorenç i l’Arnau 2,5 min abans. Això està calculat d’acord amb una distància de 300 m, mesurada amb el Garmin, i una velocitat del vent de 4 nusos. Llorenç i Arnau no van haver de canviar el rumb, simplement aparellar pel través, ja que el nou vent els hi venia a 225º, més obert per entrar a boia directes.
Crec que és una anàlisi interessant. Quan la rolada et va a la contra, ho veus molt clar amb el Garmin, perquè has de canviar el rumb.

Crónica Arnoud de Witte – 02/04/2023
El día pinta genial, amb bon vent i poca onada. Semblava que surtiríam aviat, però esperem al montatge del pal nou d’en Jaume Infiesta, que finalment té els obencs massa curts…!? A la línea de surtida, Rafel i Llorenç disputan posició, així que m’aparto una mica. Xavi i un parell més ho proven per babord. Surto molt malament a 3/4 de línea i decideixo virar cap a dalt, passant per la popa de l’Huc, penùltim davant de Jaume Vivò que ha volcat. Xavi no passa flota i ha de virar. Pujant, avanço al Joan Xapellí cenyint una mica més amb la mateixa velocitat. Tots dos allarguem i passo boia segon per darrera d’en Rafel. Uns quants han de repicar. Llarg disputat però guanyo la posició. Segon llarg lentet. Llorenç i Rafel tornan a lluitar, deixant’me incrementar l’aventatge pel vent net. Amb la sort de la primera cenyida, torno a anar per dalt, Llorenç em segueix, i Rafel -tercer- ho prova per baix. Ara toca no deixar’se emportar per l’emoció! Mantenc la posició, passo línea primer i Llorenç segon, amb vent ja més fluix, que fins i tot rola fent patir al Rafel i en Xavi, que han de repicar 2 vegades. Arnau entra cinqué. Día esplèndid i primera victoria que no es consequència d’accidents dels fieras.