Rànquing Tardor 2023

L’Arnoud de Witte guanya el Rànquing tardor 2023, seguit de Rafel Farrés i Arnau Pou.

Tots 10 patinaires sortim per babord. Volía fer el bordo de terra, tinc al Tom i en Remy a sobrevent, i aquet decideix lo mateix, deixant’me així lloc per virar també. Es l’opció acertada i passem boia primers. Al llarg i través veig darrera a David, Raffel i Xavi, i al virar per la segona cenyida sembla que gairebé tota la flota encare está molt concentrada. Tinc la boca molt seca però Remy, David i Raffel apreten. Xavi fa corre al seu estil, la platge li obliga a virar cap amunt i David proba sort igual, però tots dos amplíen distancies. Error tàctic a la popa, ja que no penso en marcar (però em trec la set) als 4 perseguidors que van per dalt, i recuperen. Última cenyida renyida per baix amb Rafel, Remy va cayent, acabo virant llarg com sempre, el vent rola i entro a ran de boia. Raffel ha de repicar i entra segon. Foto finish per Remy -quart- i David -tercer- qu’en aquesta si que l’hi ha anat bé per dalt. Navegada divertida i rápida amb garbí d’uns 7-10 nusos, mar quasi plana i un triangle ben montat per uns 55min de regata

Ventet de tardor que anava pujant (no s’esperava). Hem anat pujant de 11 a 15 knods ben bons de garbi macot. Hem trigat una mica a sortir, mentres s’acabava de muntar tot (amb 🥶 a l’estar quiets). La boia de cenyida, encara no era prou amunt per fer el bordo x abaix, però no problem, tots amunt (cada dia millorem una mica mes, bé Joel !!)
Sortida neta, bon vent, onada “desordenada” pel temporal de la setmana passada, però tot un plaer navegar. Velocitat i joc d’onada. That’s all.
Els llargos he fet aluna “s” i l’Arnaud s’ha acostat. cenyint de nou, recuperem distància. La flota es veia ràpida i controlant (cap volcat). El nivell cada dia és més alt. Darrera cenyida també ràpida, la barca s’hauria de quedar quieta quan comencem a cenyir, per planejar l’estratègia des d’abaix, però finalment s’ha posat bé i l’entrada s’ha fet sense problema
Preguem a Eolo:
🙏🙏🙏 més dies amb ventet !!!!
Gran dia per córrer. A l’acabar he fet dos llargos sol i volaaaaava !!

Encara no sé com ho he fet.
Feia molt poc vent rolon entre migorn i llevant, i una certa onada. Just les meves condicions ideals!
A la sortida he estat el que ha arribat últim. Quan han donat els cinc minuts, feina he tingut per orientar el patí i a dos minuts ja he començat a caminar (era a 50 m de la línia però només hagut de frenar una mica per dir-li a l’Arnoud que s’estava sortint), jo he seguit la línia, he passat per la proa del Joan i del Rafael, i he sortit amb una mica més de velocitat.
He seguit per babor, crec que amb el Lluís i el Joan darrera, i quan he vist que la flota tirava amunt, jo també he pujat aprofitant que tenia una mica d’aire. Llavors he recordat que amb poc vent cal tirar pal endarrera. M’he passat una mica, però no gaire a l’hora de fer el bordo cap a boia, i la he encertat! El primer llarg era un través, ha estat fàcil. Al segon creia que era una empada, i si em descuida em passa el Lluís. Tornava a ser un través i he arribat bé.
Tot plegat molt justet i voluntariós.

Ahui hi ha quorum molt d’hora i sense vent. A l’horitzó es va formant una línea que dona esperançes. Joël no s’espera i surt a montar 👍. Molt bé! Jo tenía claríssim sortir per boia. Llorenç també s’apunta. Joël pita sortida correctament, però tots ens trovem a 3 eslores de línea. Drama colectiu. Llorenç i jo deixem passar i virem rumb platge…per arrivar a creuarla. Un cop passats, el resta de la flota puja amunt. Nosaltres mantenim, allarguem i passo boia primer, seguit d’en Llorenç, tots dos amb mooolta aventatge. Fin del relato 😂. Bueno, a Llorenç se li complica l’ultima boia, i en Jaume Vivó entra segon. Deu haver avançat molt durant l’ultim tram, incluint a l’Arnau que supposave tercer amb distancia. Día de rolades mes o menys regulars fins acabar la segona cenyida, amb canvi de rumb cap al final. Molts repicons.

Crònica Rafel Farrés 8/10/2023

Regata complicada avui, amb 4 canvis de lideratge.
A la sortida el Pep s’avança i acabo a la seva estela. Miro si puc virar, però tinc al Quim una mica a sobrevent i no li vull virar a la proa. Orso per aconseguir l’espai per virar, i després de la virada em trobo al Damià a sobrevent que també ha virat i em desventa. Nova virada per buscar vent net, i tinc la flota cada cop la flota més lluny. Quins nervis.
El Llorenç passa primer, amb un bon marge i ja sembla que estarà tot decidit. Però encara han de passar moltes coses. Al llarg Jordi i Arnau aprofiten molt bé la seva situació i agafen un bon marge. Al Llorenç ja ni el veiem. Però el Jordi vira a boia, i agafa un rumb diferent. Quan el veig no sembla bo, però quan nosaltres virem, i sembla que podem passar tranquil·lament el vent gira a l’esquerra i el Jordi passa primer destacat. Canvi de líder. A passa primer el Jordi, amb, Llorenç Arnau, Damià i jo. Els s’obren i jo agafo un rumb més directe. Amb això em puc apropar als de davant.
Llorenç vira curt. A la segona cenyida ja m’ha quedat clar que el vent oscil·la entre 180º i 200º cada 2/3 minuts, i es fa més intens a 180º. Decideixo no fer rumb directe i virar amb les rolades, amurat a babord amb el vent de 180º i a estribord amb el de 200º. Després de dues virades ja sembla que estic amb línia de boia. Me la jugo i viro a estribord, tot i que el vent de 180º encara no s’ha acabat. Ja amurat a estribord, el vent canvia de nou a 200º, fins i tot 210º aquest cop i puc entrar sense més virades. A l’arribada em trobo un patí que penso que pot ser l’Arnau. Però és negre, podria ser el Pep, que estava també amb el grup, però no. Sortosament és l’Infiesta, que va amb una volta menys. Cap problema per entrar primer. Darrere ve el Jordi i després l’Arnau, que ha fet molt bona regata.

Crònica Rafel Farrés 1/10/2023

D’acord amb l’anemòmetre d’arenys, avui el vent ha estat oscil·lant entre 5/6 nusos, i entre 85º/105º de direcció. El Joel, amb bon criteri, ha muntat la regata a 90º. En les comprovacions prèvies, ja hem constatat les rolades del vent d’aquests 15º/20º, que a més tenien una certa regularitat.
Primera sortida fallida, que s’ha hagut de repetir. La petit corrent de garbí feia difícil mantenir la posició a la línia els segons abans de la sortida. A la segona tots ho hem vist i no ens hem apropat tant a la línia.
Sortida bona, que puc encarar entre el Xavi Vila a sobrevent i el Bernat a sota, intentant buscar vent net. He hagut de maniobrar amb prudència, per evitar apropar-me massa al Bernat i que el falles el flux de sortida de vent amb la seva vela.
Veig que de mica en mica la flota va virant amunt, però jo no puc, ja que tinc el Xavi a sobrevent. Al final veig que vira i ho tinc net per virar. Encara estic navegant amb el vent de 105º i espero el canvi de vent per virar. La cosa surt bé i puc passar per la proa del Llorenç. Veig que ell ha virat curt i no passarà boia, i per tant allargo per assegurar. La cosa funciona i puc fer els llargs i la segona cenyida sense problemes. A la popa segueix a una certa distància, però la meva maniobra d’aproximació a la boia 3, no és gaire bona, i el Llorenç la fa millor i s’apropa bastant. Sortosament, no prou, i puc encarar la tercera cenyida sense problemes. Només cal estar pendent del que faci el Llorenç per marcar si cal.
Bon triangle, i bona regata. Amb una mica més de vent hauria estat millor, però s’ha pogut navegar bé.