Rànquing Primavera 2024

Avui els 6-8 nusos de llevant y mar força plana feien pensar en una regata sense ensurts. Però ja la rolada cap a migjorn a la sortida ha dividit la flota en dos. Els que hem aprofitat i sortit de babor, hem arribat abans a boia, en Rafel, jo i l’Arnaud, tots menys en Vila, que ha trencat la drissa i ha hagut de ser remolcat a terra. Molt junts, hem fet els dos llargs. A la segona cenyida, l’Arnaud i en Rafel aprofitant una rolada han decidit anar per terra i jo per mar he passat primer per dalt. A l’empopada hem mantingut les posicions. La tercera cenyida pintava de remate però ha sigut un caos. El vent ha començat a rolar sense poder-li endevinar les intencions, en Rafel que anava segon n’ha sortit perjudicat i ha acabat quart i l’Arnau i en Jordi s’han pogut acostar fins entrar molt junts davant i darrera d’en Rafel.

Avui hi havia vent i quòrum, 12 patins, uns 6-8 nusos de SE amb un corrent considerable i rolades regulars cap a migjorn. En Vila, en Damià, en Bernat i jo sortim i mantenim el bordo de terra, mentre en Rafel, l’Arnaud, en Remy, iels Jaumes amb la resta de la flota trien el de mar. Arribem nosaltres abans a boia, en Damià passant-me per la proa, però tan ell com jo hem de repicar i en Remy que ve de baix ens passa al davant, jo el segueixo, en Damià i en Rafel, la flota molt junta. L’ordre es manté fins la segona boia, que en Damià toca i s’ha de penalitzar. Al segon llarg, la cosa es complica, apareixen en Vila, l’Arnaud i en Bernat, a més d’en Rafel que corrent per sobrevent ens passen a en Remy i a mi, arribant abans a boia. A la segona cenyida, en Vila, en Rafel, l’Arnaud, en Bernat i jo tirem per mar, mentre que en Damià torna a agafar amb en Remy el bordo de terra. Escarmentat per la corrent, aquesta vegada tiro llarg. L’Arnaud fa curt i a en Vila i al Rafel els costa arribar. Escurço distàncies i començo l’empopada darrera en Vila, en Rafel i en Damià. En Vila i en Rafel arriben molt junts a baix, en Rafel guanyant-li sobrevent, posant-se al davant. Per la tercera cenyida, en Damià torna a insistir amb el bordo de terra, que aquesta vegada no li funcionarà, mentre jo decideixo repetir darrera en Rafel i en Vila pel de mar. A aquestes alçades està clar que les rolades a migjorn son marcades i regulars. En Rafel n’aprofita una per enfilar l’últim bordo, en Vila el segueix i a mi em sembla apurat i m’espero a la següent. En Vila al final haurà de repicar, en Rafel arriba al límit i jo el puc passar en l’últim moment.

Comentaris Xavi Vila – Bona crònica. He passat la 1a boia, 7è, però anàvem tots molt/massa junts. Al segon llargo m’he posat davant fins la 3a cenyida, que ha estat variada per rolades i pressió. El Rafel, cenyidor de mena, se m’ha emportat cap a boia, i hem entrat els dos (sense repicar (!) però massa escanyats. El Pep, molt hàbil, més obert, allarga i, malgrat venir de darrera, “corria” (pensem que feia 4/5 nussets) desde sobrevent, ens ha passat als dos i Xim pum !