Rànquing Estiu 2023

Crònica Arnoud de Witte 24 de Setembre

Diumenge amb vent que supposo d’entre 5 i 8 nusos. Línea de sortida no molt llarga i ens posicionem per comité. Corrent marcada cap a Sant Pol. Lorrenç, Jaume Infiesta, Joan Xapellí i pot ser algú mes, no aguantarán l’ultim minut, així qu’es preparen per sortir a babord, mentres Rafel i jo havíam repicat. Surto amb vent net per mitga línea, Rafel bastant a sobrevent i Arnau a sotavent. La flota de babord passa per popa, Llorenç de seguida vira i els altres mantenen. A dalt viro curt i Rafel allarga, però cenyeixo més qu’ell (???) i paso primer. l’Arnau es tercer seguit del Llorenç. Els del bordo de terra han quedat lluny. A la segona cenyida tots fem unes quantes virades i sembla que les posicions canviarán. Llorenç -qu’ha anat per dalt- passa molt a prop, però iniciem la popa en el mateix ordre. Última cenyida per baix, torno a virar curt, però a mitg camí m’afavoreix una rolada més llarga de les habituals i m’acosta a boia. Viro i entro seguit d’en Rafel qu’anave directe, Llorenç, Arnau i Jaume Infiesta, que tot i haver fet el primer bordo de terra, ha persistit per acabar en temps, mentres els altres han abandonat. Día de rolades mes o menys constants, amb navegació agradable per la sensació de control qu’ofereix una mar plana.

Crònica Xavi Vila 17 de Setembre

Llevantet que semblava fort, però no ho era (8/9knds). Primer dia el Joel, prou bé, encara que la boia del llargo de li ha quedat curta per fet petit el triangle
Sortida afavorida a babord, Llorenç, Vila i Lilu. Els d’estribord baixen per barrar el pas i crec que s’han roçat amb el Lilu (Rafel i Pep). Pugem Llorenç, tapant el vent al Vila que s’obre per treure’l de sobre, però el primer bordo es fa curt i de seguida, virada cap a boia. Llargos lentots, oberts els dos, i 2a cenyida per adalt on repetim jugada: el Vila va guanyant velocitat per sotavent, però el Llorenç vira aviat i no té temps de passar ( el vent tampoc era massa fort). Molt agradable el bordo cap a boia, amb una mica més de vent, mar endins. Alguns proven bordo per abaix, però no va massa bé. Empopada, enganxats Llorenç i Vila, quan el Llorenç, decideix anar a la boia del llargo per fer una “volteta”. Tampoc ha perdut molt pq casi que venia de pas, però prou pq el Vila passés davant. 3a cenyida rapideta i línia !
Molt bé el Llorenc !! Després, el Lilu, mantenint posició de sortida, Rafel, Arnaud, Pep, Bernat, Jaume V. , Freddy, (no feu massa cas de l’ordre ni de si em deixo a algú).
Ventet apte, onada, ok, bon dia per anar amb patí !!

Crònica Pep Bosch 10 de Setembre

Avui regata amb mar plana i 5-7 nusos de SE, amb un vent que podía rolar fins a 20º però relativament previsible i regular. La sortida, muntada per un llevant que ha marxat i no ha tornat, donava clarament per barca, gairebé de cenyida directa. He sortit bé, una mica massa bé, hi ha qui diu que fora línia, però no he sentit cap pito i he pensat que havia estat de sort i només em quedava córrer. He passat primer la primera boia, seguit d’en Vivó. El primer llarg que era una popa l’he fet per fora i quan he trabutjat i encarat la boia m’he trobat en Damià que, per dins, em demanava aigua i passava primer la segona. Per cert, a la segona boia hi havia en Mateu amb un caiac que no m’ha donat temps de saludar i ho faig ara. En Damià ha sortit disparat, de cenyida. Primer l’he seguit, pensant que era una estratègia a imitar, fins que he vist que s’havia confós de boia i m’he tornat a posar al davant. A la segona cenyida hauria tirat amunt, però en Damià i en Pau han virat tot just passar la boia i he virat també per marcar-los. En Llorenç deu haver anat per mar perquè no l’he vist fins que ha passat darrera meu a la boia de dalt i hem baixat junts tota l’empopada. A l’última cenyida, en Llorenç, encara al darrera, ha triat el bordo de terra i jo he virat també, però aquesta vegada esperant una mica més per no haver de repicar. Després venia en Rafel, en Jaume i en Damià. Semblava que ja només em faltava entrar, però una rolada poc abans de l’arribada ha deixat a en Llorenç a sotavent fora de joc,i a mi m’ha fet caure fins a l’alçada de la boia, entrant pels pèls amb una última virada.

Crònica Rafel Farrés 30 de Juliol

Segons l’anemòmetre d’arenys, que és el més proper que tenim, el vent ha estat oscil·lant a l’hora de la regata entre 6 i 7 nusos, entre 120º-150º. Cosa que sembla coincidir amb el que hem observat navegant.
A la sortida el vent se’n va cap a l’esquerra, afavorint els que hem sortit a prop de boia, en lloc de la sortida per comitè.
Quan veig que ja ho tinc lliure aprofito per virar, amb la fortuna que el vent se’n va més a l’esquerra i el rumb, aprofitant les petites rolades, m’acosta a boia. El resultat és que puc passar la primera boia primer, amb un cert avantatge respecte als perseguidors que han quedat basant enrere. El repte és ara poder mantenir la posició.
Al primer llarg he de sortejar dos creuers, als quals m’acosto amb rumb de col·lisió, i que prefereixo modificar jo el meu, perquè, tot i tenir preferència, ja veig que no pensen variar el seu.
Al segon llarg, el Pau, Llorenç i Arnoud s’acosten, però encara tinc prou avantatge. El problema és que a la segona cenyida, un grup vira i el segon segueix per baix, i cal valorar a qui s’ha de marcar. Opto per una solució intermèdia. Sense canvis a la popa, i a l’última cenyida tornem a tenir amenaces a dreta i esquerra del recorregut. Cal valorar bé a qui marcar i quan virar. Opto pel principi de situar-me entre ells i la boia. El Pau, que ha anat la major part del temps segon, per dalt ha perdut l’avantatge que tenia, i L’Arnoud i el Llorenç s’acosten. Al final puc creuar primer.
El Llorenç ha tocat la boia 1 dos cops i porta ja dos 360º sobre. Molt meritós haver quedat 3r, enganxat a l’Arnoud, que cada dia corre més.