Rànquing Hivern 2022

Crònica Damià Bosch 16/1/2022

No feia massa vent però ens hem animat a sortir igual. Al fer poc vent em fet la sortida tots molt junts, en Rafel ha sigut l’únic que ha sortit una mica lliure per sotavent de la flota.
En el primer bordo en Llorenç demana a en Josep que viri dient-li que per dalt hi haurà més vent. Jo m’espero a que virin per seguir-los. Avui al fer poc vent he considerat que era important fer les virades sense clavar proa per no frenar el patí (cosa que em va dir el meu pare i que ell no fa). Fent-les així trigues més a aproar el barco, mentres ho estava fent, el vent ha fet una rolada cap a sud, he decidit rectificar i continuar un troç més amorat a estribord. Quan la rolada ha tornat al seu lloc he virat. He vist que en Josep, en Llorenç, i una mica més amunt en Vila, tornaven a virar i a fer un bord més, jo preferia continuar cap a munt i passar la boia directe. Quan m’he trobat en Vila, però, he vist que cada vegada feia menys vent per allà, i he decidit aprofitar que m’havia obert per deixar-lo passar per fer la virada, i així fer-la amb més velocitat (ho he fet així perquè el mateix Vila, abans de sortir, ha dit que així ho feia en Pau).
Al enfilar la boia he vist que no la passava, però he pensat que amb les rolades era possible de recuperar. Aquest concepte abans de sortir el Rafel li estava explicant a en Xavi, i algun altre cop havia vist a en Mateu i a en David portar-lo a la pràctica amb molt d’èxit. A mig bordo en Rafel m’ha virat a sobrevent, he pensat que em desventaria per complet, però com que avui les virades eren molt lentes m’ha donat temps de avançar prou com per no menjar-me tot el seu vent dolent. Hem estat lluitant a veure qui podia aprofitar millor les rolades, però com que ell anava una mica més endavant jo podia preveure el vent amb una mica d’antelació. En un moment he vist que en Rafel s’aproava una mica, i jo m’he obert perquè no em passes el mateix. Aquí ha sigut quan he agafat la delantera. Anava molt just a boia però no tenia més opció que passar-la, així que he cenyit a rabiar. He passat la boia molt just i durant el llarg he aconseguit mantenir en Rafel a darrera ja que ha hagut de repicar. Molt bona regata i molt instructiva.

Crònica complementaria Alfredo Balcells 16/1/2022

Jo crec que en Bernat a anat primer bona part de la cenyida, desprès no se que li ha passat,
Arnau s’ha passat un pel a la sortida, provocant que en Llorenç es tires a sobre meu, planxan-me totalment, que amb el poc vent que feia era deixar el pati clavat. Quan a virat el Llorenç lu he fit que l’havia ca… perque just ha fet la rolada que ha dit el Damià, ell ha tingut sort de no virar.
També a sortit molt be el Vivó, que ens portava un bon sobrevent. Aqui ha sigut el revès, a prop de boia li he planxat jo en ell.
Molt bon primer bordo de Jaume Infiesta, molta velocitat i bones sensacions, despres tampoc se que ha fet
Al Arnaud, no le he vist en tota la regata.
Un dia precios, i en Remy surant per alla anb un caiac, li he felicitat perque avui era el seu aniversari!

Crónica Llorenç Mateu 9/1/2022

Una mica de crónica,
Avui dia amb un ponent de 12-15 nussos que per ser ponent s’ha portat prou b amb les rolades.
La sortida donava per boia però com que era molt petita no donava per fer invents a babord així que hem sortit per boia, jo a sotavent a sobre en pau i mes amunt en David, crec que hem fet la bona per que sortim com un tiro, sorprenentment aguanto bé al Pau i al posar-me a davant opta per virar, just després ho faig jo i per proa passa en David que vira mes amunt. Vaig directe a boia i en David que s’ha passat una mica i ha de caure corre mes i em passa per barlovent sense que pugui fer gran cosa i ha aribat primer a boia, després jo i darrera venia en Pau. Els dos llargs ens hem mantingut mes o menys igual i a la segona cenyida jo he virat només passar boia i en David mha seguit mentre que en pau i en Rafel han tirat pel bordo de terra. Al arribar a la boia de dalt en David seguia davant, jo tot just l’aguantava cenyint i tenia molt clar que si no el passava a la popa no el passaria. Així que ganivet a les dents i darrera el David que ha tardat en fer la trabutjada i ho he aprofitat per fer-la jo abans i anar cap a boia. La maniobra mha fet recuperar la distància i hem arribat a boia volant jo per dins i ell mes per fora, al orçar se mha tirat a sobre, i en David tot i intntar evitar-ho tirant-se a l’aigua, mha foradat i s’ha retirat tot i que jo li deia que seguís, que no passava res, així que jo i el meu trau hem fet la 3 era cenyida sols cap a meta. Dia molt trepidant i divertit i pel forat no passa res! Que tot s’arregla!

Lluis Fabà – Crónica 2/1/2022

A la sorra dubtem si hi haurà prou vent però el Josep i el Llorenç ho veuen tan clar que ens animem a sortir. El Marcel es fa pregar però finalment també s’hi posa.

Bufa suau i inconstant, amb clapes desventades aquí i allà, la mar molt plana. Som pocs i sobra espai a la linea de sortida, per variar em poso per allà enmig en comptes de sortir per darrera.

Just abans de primera boia, en Marcel, en Damià i jo ens quedem desventats i fem un vals de repicades per poder passar-la. En Jaume ens escurça distancia per darrera i per davant s’obre un forat amb en Llorenç, en Josep i l’Arnau.

La resta de regata segueixo l’estela d’en Damià i sembla que anem escurçant amb els del davant.

En passar la última boia en penúltima posició veig que tothom tria anar per dalt. Trio d’anar per abaix per gaudir de millor vistes de la platja. L’allargo tan com puc i quan viro, SORPRESA, tinc un clar avantatge sobre la resta de la flota.

En un estat eufòric vaig cap a linea i fruit dels nervis viro abans d’hora i encara he de repicar. Tot i així entro amb molta distància dels altres.

Porro de cava per celebrar la meva primera victoria! Una setmana de líder pel caprici d’una ratxa afortunada!