Rànquing Hivern 2022

Crònica Xavi Vila 5/3/2022

Regata durilla, potser perquè de tanta ventolina, estem perdent la forma 🥵.
Sortim tots amunt, el Carlos Sainz, perdò, David, vira el primer i va per abaix, la resta segueix. Virem i ens trobem amb ell pujant, potser bordos equilibrats, amb mes vent adalt, però també més onada i raska forteta. Passem la boia junts, David i Bala, i encarem el llarg trepidant. El David veu primer la boia i el blau el segueix. Trabutjada forta (s’hauria d’haver filmat perquè he empassat més aigua que mai), i segon llargo rapidíssim. El Vila passa la boia d’abaix primer i el David, continua la persecució. Virada curta del Bala, llarga del David, repicada del primer, el segon passa bé. Darrera, el Rafel, controla la situació i el Bernat, tranquil, el vol atrapar. L’Arnau, navega bé amb la rasketa, controlant, el Huk no l’he vist i unes quantes bolcades, adreçades amb molt mèrit donat l’esgotament de tots.Els retirats, prudents, han sabut mesurar les forces.
L ‘Arnaud ha anat navegant, bé, controlant el barco, no sense dificultats.
Parlant d’esgotament, faltava la tercera cenyida… El Bala se li acaba el bordo de terra a la platja, i puja, el David, una mica enrera, però més a barlovent, allarga bé. Ultim bordo, l’escota rellisca, els braços fan figa, però falta ben poc. El Bala Blava, repica i veu que entra a la línia amb distància, el David, entra directe, el Rafel, bordo curt amb repicó igual que el Bernat i després els altres.
Tornada curosa per no pifiar- la al final. Dutxa reparadora i agulletes fins dimecres…
bon dia de Vent i Mar !!!

Crònica Xavi Vila 27/2/2023

Dia maco amb un vent correcte, sense bogeries. 14knds i a dins una mica més. l’Eolo ens ha permès aplicar alguna cosa del clínic. Primera sortida de disbauxa, no sentiem la bocina i la barca estava massa avall. Segona, tots a estribord, Pau amb velocitat x sotavent obrint, la resta cenyint i el Vila al mig veient què passa. Per velocitat no atrapava al Pau, pel que viro curt i faig bordo sol a babord, passant per la proa dels cenyidors (per tant, avui, obrir-se podia sortir bé). Viro cap a boia i el Pau passa per la proa, però li queda virar, mentre jo ja entomo el llarg a tota velocitat. A partir d’aquí ha estat una regata de marcatge curós, on el Pau anava fent la seva feina (ara s’obre, ara va per adalt, ara es tanca, ara dona camí….i el Vila, la seva – sort que no portàvem massa flota darrera, que podien haver passat-
Primer llarg maquíssim !
Segon, no tant i cenyides de les que penses que el patí és el millor barco del món. Onada, suau, proes trancant, i aigua fresca .
Potser el bordo bo era era per terra, però no hi havia massa diferència. Adins bufava una mica més.
Dia per gaudir al màxim !

Crònica Fredy Balcells

Mooolt poc vent, despres d’un clinic per navegar amb 30/30 nussos…..però com feia un dia espectacular ens hem decidit a anar al aigua smb alguna excepció com el Rafel, el Remy, la Nuria i pot ser algun altre
Teoricament vent de garbi (al poc que feia). Ens a costat arriba a la linia de sortida, rolon y sense onada. El Vila, Llorenç, Arnaud Bernat i jo em decidit sortir per babord, la resta per on han pogut. Llorenç vira de seguida cap a mar, el segueix el Bernat, Vila i jo em tingut de deixarlis estribord, lo que significa tornar a arrencar ambi poquissim vent. L’Arnaud també tira cap a munt i a mitja cenyida els segeixo jo. Vila i jaume Infiesta allargan per baix, pos despres el pep també tira cap a munt. Quan ens creuem primer amb el Bernat i despres amb el Llorenç es veu clar que ens han agafat una aventatge important. El Pep, el qui portava una bona ventatge, m’agafa i em treu barlovent
Soc l’unic que decideixo anar amunt de tot, tot i que sembla que estic fent una proa dolenta cap a Sant Pol, quan viro veig que mel’s trovare a tots a la boia repicant i repicant. Aconsegueixo passar 2º, enganxat amb el Llorenç i seguit molt d’aprop per en Bernat i la resta
El llarg es cadi una cenyida oberta i mantenc la posicio que amb el poc vent es un exit important. A la segona boia el llorenç ens a gafat una mica de ventatge i nosaltres sortim wuasi tots junt de la boia, el Vila a remuntat molt i es col.loca radera meu. Ens avisan que la regata finalitzarà a la boia de terra i aquest tram es un calvari. Llorenç va molt cap a Arenys, jo i el Vila agafem aquest rumbo, encare que no tant marcat. La resta decideix un rumbo mes directa s boia
Llorenç entra smb molta avantatge, jo apuro molt i el final entro flamejant però 2º, Vila ha perdut la paciencia i es despita, el Damià recupera un munt i es veu que ha apres molt be la part del clinic de les remuntades.
I fins un altre!
Per cert molt be el Clinic del Vila amb coca inclosa, tin clar que no penso sortir amb aquests vents!!

Crònica Xavi Vila i Jaume Infiesta

Avui travessa Sant Pol – Canet amb fort vent. Al final:
1 – Xavi Vila
2 – Jaume Vivo
3 – Rafel Farres
4 – Arnoud De Witte
DNF – Jaume Infiesta.
Molt bé el Jaume Vivo amb el nou pati. Xavi molt bé, en la seva línia amb vent fort, tot i que la sortida en llebre no ha sigut gaire equilibrada.

Efectivament la sortida en llebre no ha estat fàcil pel vent i les onades. El Rafel ha fet la volta i ha sortit més tard.
Però molt interrssant la modalitat per quan no hi ha zòdiac.
El recorregut ha estat molt dur (més que una regata tradicional) amb vent de 20knds i massa onada pel meu gust. Hem fet popa fins a st Pol i allà hem donat la sortida, tornant en cenyida forteta.
Molt bé tots, aguantant com jabatos i el Jame I (“el conqueridor”) també bé, però potser feia massa vent(necessitàvem 5 a la sortida 😉)
El seu barco nou ha aguantat perfecte
Dia físic i tècnic per posar-nos a prova, nosaltres i el material !

Contracronica del novell : liada de les bones , proposta d anar fins el nautic de Sant Pol i tornar en cenyida .Arrivar a Sant Pol sencer ja ha tingut mèrit , amb l onada i el vent era difícil controlar el pati , ja en tenia prou abans de començar 😅. La sortida ha estat amb Llebre però a la “Bulgara” , a mi m ha pasat per popa però estava jo per girar amb aquell mar .Comença la cenyida i a la 1a virada ja he vist que la tornada seria llarga , no m entrava la virada de cap manera, la onada ho feia molt difícil ( proposta per un punt de clinic 😉) , he virat 3 cops a la platja per arribar fins a Canet , aixins que avui he entrenat bastant sortir amb onada agafat de la barra d escota per no menjar-me el pati . Ja en aigües de Canet sortida a la platja i rescat amb quad , paseillo i riure una mica, amb el pati sencer , jo amb agulletes fins dimarts i final feliç per un dia difícil 💪⛵

Crònica David Sainz 6/2/2022

Ja en els vestuaris hi havia un super ambient, realment el que tenim al MIV es especial, potser per l’energia del club fet entre tots o les ganes de compartir algo junts.
El vent de garbi ja feia estona que estava colocat i bufava 10-12 nusos.
La sortida potser una mica petita pero ja va be perque en un campionat tothom esta super apretat, crec que mes d’un ha fet OCS, Pol hem de ser estrictes perque sino pagarem les consequencies, potser es podria filmar la sortida desde la barca per posibles reclamacions.
La primera cenyida tothom ha anat per el bordo de mar pero jo he cregut que un garbi estable sempre hi ha menys corrent per terra, ha sigut una bona decisió, he pasat la boia primer segit del Bernat i el Llorenç.
La resta de la regata he anat devant controlant en Llorenç que s’ha posat segon, mes o menys hem mantingut les distancies.
La resta no ho se, anava en maxim concentrat que podia. Bon diumenge a tots

Crònica Rafel Farrés 30/1/2022

El Ricard, que avui substitueix al Pol que es baixa per Covid, ha muntat la regata a 210º, però quan anem a sortir el vent ha rolat a uns 170º. Decidim aprofitar la boia 2 com a boia de cenyida i ignorar la boia 1 que ha quedat fora de lloc. El Ricard avisa a tota la flota del canvi, però quan està tothom informat, el vent torna als 210º originals i decidim sortir amb el recorregut inicial.
A la sortida nova rolada que deixa la línia per una sortida a babord clara. Pau, Xavi i Rafel es dirigeixen cap a boia per sortir a babord. L’Arnau que ens veu decideix correr la línia i vira sobre la mateixa. La resta que ha sortit per comitè queden bastant enrere.
Xavi i Pau mes a sobrevent, i Rafel continuen pel bordo de terra bastant igualats, quan decidim virar, ja que ens acostem massa a la línia de costa, trobem que el Llorenç, tot i la sortida per comitè, ja s’ha situat davant nostre. A la primera boia passa primer en Llorenç, i després molt junts en Rafel seguit de Xavi i Pau. Lluita d’orsades entre Rafel i Xavi, que acaba beneficiant al Pau que agafa l’interior de la boia 2. Tot i això, passem molt junts i arribem a la segona cenyida molt apretats, fora del Llorenç que ja ens queda un pel lluny. En Pau i Xavi an passat segon i tercer, i Rafel queda a l’estela del Xavi i decideix virar. Xavi vira poc després i en Pau segueix pel bordo de terra. Amb això en Rafel es situa segon, seguit d’en Xavi i Pau al que no li ha anat gaire bé, seguir per terra. Frec a frec, a la popa, però en Rafel manté la posició. El vent és ara més intens i ja s’ha establert clarament a garbí. Rafel segueix per terra, mentre Xavi i Pau segueixen amunt. El bordo de dalt es potser una mica millor en aquesta tercera cenyida, així i tot el Rafel té prou avantatge per mantenir la posició. El Llorenç, que no ha deixat la primera posició en cap moment acaba primer seguit de Rafel, Pau i Xavi.

Crònica Xavi Vila 23/1/2022

Vent fluixet de 200°, bornejant i a l’alça en intensitat.
Sortida, event clau: Borneja cap a esquerra, costa sortir a estribord, viro pel mig i trobo forat, la resta surt apurant boia o van virant. Molt gràfica la cara del Remy, a 10 segons i 10m meu, pujant a estribord, el barco se li en va a l’esquerra i puc passar per la proa :))
La resta de la regata: per abaix a muerte bornejades constants a una i altra banda. Primera boia, molts repicons, les altres allarguem més. El vent al final, macot.
Vivó, esplèndid! Llorenç perseguidor, bona feina ! Rafel, dues repicades. El Pau vira curt la tercera, depenent de les bornejades, podia haver recuperat encara més.
Regata maca, entrenament amb vent inestable, corrent canviant i bon sol !!
No cal que ningú ens posi obstacles, l’Eolo ens va introduint variacions a veure com ho fem !!

Crònica Damià Bosch 16/1/2022

No feia massa vent però ens hem animat a sortir igual. Al fer poc vent em fet la sortida tots molt junts, en Rafel ha sigut l’únic que ha sortit una mica lliure per sotavent de la flota.
En el primer bordo en Llorenç demana a en Josep que viri dient-li que per dalt hi haurà més vent. Jo m’espero a que virin per seguir-los. Avui al fer poc vent he considerat que era important fer les virades sense clavar proa per no frenar el patí (cosa que em va dir el meu pare i que ell no fa). Fent-les així trigues més a aproar el barco, mentres ho estava fent, el vent ha fet una rolada cap a sud, he decidit rectificar i continuar un troç més amorat a estribord. Quan la rolada ha tornat al seu lloc he virat. He vist que en Josep, en Llorenç, i una mica més amunt en Vila, tornaven a virar i a fer un bord més, jo preferia continuar cap a munt i passar la boia directe. Quan m’he trobat en Vila, però, he vist que cada vegada feia menys vent per allà, i he decidit aprofitar que m’havia obert per deixar-lo passar per fer la virada, i així fer-la amb més velocitat (ho he fet així perquè el mateix Vila, abans de sortir, ha dit que així ho feia en Pau).
Al enfilar la boia he vist que no la passava, però he pensat que amb les rolades era possible de recuperar. Aquest concepte abans de sortir el Rafel li estava explicant a en Xavi, i algun altre cop havia vist a en Mateu i a en David portar-lo a la pràctica amb molt d’èxit. A mig bordo en Rafel m’ha virat a sobrevent, he pensat que em desventaria per complet, però com que avui les virades eren molt lentes m’ha donat temps de avançar prou com per no menjar-me tot el seu vent dolent. Hem estat lluitant a veure qui podia aprofitar millor les rolades, però com que ell anava una mica més endavant jo podia preveure el vent amb una mica d’antelació. En un moment he vist que en Rafel s’aproava una mica, i jo m’he obert perquè no em passes el mateix. Aquí ha sigut quan he agafat la delantera. Anava molt just a boia però no tenia més opció que passar-la, així que he cenyit a rabiar. He passat la boia molt just i durant el llarg he aconseguit mantenir en Rafel a darrera ja que ha hagut de repicar. Molt bona regata i molt instructiva.

Crònica complementaria Alfredo Balcells 16/1/2022

Jo crec que en Bernat a anat primer bona part de la cenyida, desprès no se que li ha passat,
Arnau s’ha passat un pel a la sortida, provocant que en Llorenç es tires a sobre meu, planxan-me totalment, que amb el poc vent que feia era deixar el pati clavat. Quan a virat el Llorenç lu he fit que l’havia ca… perque just ha fet la rolada que ha dit el Damià, ell ha tingut sort de no virar.
També a sortit molt be el Vivó, que ens portava un bon sobrevent. Aqui ha sigut el revès, a prop de boia li he planxat jo en ell.
Molt bon primer bordo de Jaume Infiesta, molta velocitat i bones sensacions, despres tampoc se que ha fet
Al Arnaud, no le he vist en tota la regata.
Un dia precios, i en Remy surant per alla anb un caiac, li he felicitat perque avui era el seu aniversari!

Crónica Llorenç Mateu 9/1/2022

Una mica de crónica,
Avui dia amb un ponent de 12-15 nussos que per ser ponent s’ha portat prou b amb les rolades.
La sortida donava per boia però com que era molt petita no donava per fer invents a babord així que hem sortit per boia, jo a sotavent a sobre en pau i mes amunt en David, crec que hem fet la bona per que sortim com un tiro, sorprenentment aguanto bé al Pau i al posar-me a davant opta per virar, just després ho faig jo i per proa passa en David que vira mes amunt. Vaig directe a boia i en David que s’ha passat una mica i ha de caure corre mes i em passa per barlovent sense que pugui fer gran cosa i ha aribat primer a boia, després jo i darrera venia en Pau. Els dos llargs ens hem mantingut mes o menys igual i a la segona cenyida jo he virat només passar boia i en David mha seguit mentre que en pau i en Rafel han tirat pel bordo de terra. Al arribar a la boia de dalt en David seguia davant, jo tot just l’aguantava cenyint i tenia molt clar que si no el passava a la popa no el passaria. Així que ganivet a les dents i darrera el David que ha tardat en fer la trabutjada i ho he aprofitat per fer-la jo abans i anar cap a boia. La maniobra mha fet recuperar la distància i hem arribat a boia volant jo per dins i ell mes per fora, al orçar se mha tirat a sobre, i en David tot i intntar evitar-ho tirant-se a l’aigua, mha foradat i s’ha retirat tot i que jo li deia que seguís, que no passava res, així que jo i el meu trau hem fet la 3 era cenyida sols cap a meta. Dia molt trepidant i divertit i pel forat no passa res! Que tot s’arregla!

Lluis Fabà – Crónica 2/1/2022

A la sorra dubtem si hi haurà prou vent però el Josep i el Llorenç ho veuen tan clar que ens animem a sortir. El Marcel es fa pregar però finalment també s’hi posa.

Bufa suau i inconstant, amb clapes desventades aquí i allà, la mar molt plana. Som pocs i sobra espai a la linea de sortida, per variar em poso per allà enmig en comptes de sortir per darrera.

Just abans de primera boia, en Marcel, en Damià i jo ens quedem desventats i fem un vals de repicades per poder passar-la. En Jaume ens escurça distancia per darrera i per davant s’obre un forat amb en Llorenç, en Josep i l’Arnau.

La resta de regata segueixo l’estela d’en Damià i sembla que anem escurçant amb els del davant.

En passar la última boia en penúltima posició veig que tothom tria anar per dalt. Trio d’anar per abaix per gaudir de millor vistes de la platja. L’allargo tan com puc i quan viro, SORPRESA, tinc un clar avantatge sobre la resta de la flota.

En un estat eufòric vaig cap a linea i fruit dels nervis viro abans d’hora i encara he de repicar. Tot i així entro amb molta distància dels altres.

Porro de cava per celebrar la meva primera victoria! Una setmana de líder pel caprici d’una ratxa afortunada!