Rànquing Primavera 2023

Crònica Llorenç Mateu 16/07/2023

Una mica de crònica per què no es perdin les bones costums;
La regata d’avui ha estat especialment divertida per la lluita pel primer lloc ja que en David Sainz, l’Arnaud i jo ens les hem donat ben fortes. Felicitar especialment a l’Arnaud que ha navegat molt bé i ha fet una popa increïble. Una progressió molt bona i la guindilla del patí nou l’estan portant a estar davant a totes les regates! Segueix així Arnaud 👏👏👏
Sortida amb un vent rolon al 120 que feia bastant imprevisible la sortida ja que cualsevol rolada cambiava l’escenari completament, al final he pogut sortir mes o menys bé per barca, amb el David molt enganxat a sotavent, cosa incòmode i com que ell portava mes arrancada mha anat agafant la posició així que només hem quedava virar o navegar amb el seu vent brut i el dels que m haniria trobant. Aixi que quan el Pep (que el duia a darrera i a sobre vent ) ha virat ràpid ho fet jo i cap amunt. El vent ha anat rolant fins al 90 de manera que ens afavoria. Al virar cap a boia veig en David que ha fet el bordo de terra que puja i clarament arriba 1 er a boia, l’Arnaud que venia darrera d’ell em passa per la popa i monto la boia segon mentre veig en Farrès volcant cosa que l’ha fet retirar-se. El primer llarg es un través ràpid i divertit en que m’apropo al David i darrera l’Arnaud no perd ni un metre. Arribem a boia trabutjada i segon llarg que es una popa. Tot segueix igual fins passar la boia i començar la segona cenyida on surto de boia molt mes tancat que el David i li aconsegueixo guanyar barlovent; pugem fins a dalt i al virar em passa per la popa, viro a sobre seu i cap a boia, anem justets i una roladeta abans darribar boia ens complica l’existència però aconseguim passar lo primer i en David molt enganxat, L’Arnaud 3er i una mica mes endarrera en Bosch que ve recuperat posicions. A la popa Laranud s ha vingut amunt, primer mha vingut a buscar a mi i hem estat batallant però l he aconseguit aguantar i deprès ha anat a buscar en David i no se com s’ho fet però l’ hi ha tret les pegatines per sotavent i se li ha plantat a la proa. Resultat… arribem els tres enganxats a la boia, jo vinc a esteibord i faig prevaler la preferència per passar la boia primer i a cenyir cap amunt. A partir d’aquí només era aguantar l cenyida i ho he pogut fer, en David que ha sortit 3 er de la boia ha fet un bordo fantasma per terra per provar sort però clarament hi havia mes vent a dalt i li ha costat una posició a favor d’en Pep.
En definitiva, una regata de les que fan adicció! Mes endarrera no se com ha anat la cosa, potser algú pot puntualitzar.
En fi, molt bona setmana a tothom i fins la pròxima!
Força Mar i Vent!

Resultats Rànquing Primavera 2023

Després de la regata d’avui, 25 de Juny, el Llorenç Mateu, s’ha proclamat com a guanyador del rànquing primavera del 2023, seguit del Rafel Farrés, en segon lloc, i l’Arnaud de Witte tercer lloc, empatat a punts amb l’Arnau Pou, a qui ha guanyat pel seu millor resultat individual.
Aquest rànquing ha comptat amb un total de 25 participants, del que s’han pogut celebrar un total de 9 regates.

Crònica Rafel Farrés 11/06/2023

Després de molt esperar, cap a les 13:00 arrenca un vent de 4/6 nusos de 210º, amb el que es munta el triangle. En el moment de la sortida rola a 230º. Tot i que això afavoreix la sortida per comitè, decidim no canviar recorregut, perque es tard, i igualment podria tornar a rolar.
Arnoud, Pep, Arnau i Llorenç busquen la sortida per comitè. En vista de l’acumulació, Llorenç es desmarca corrent la línia. Jo intento una sortida per mitja línia que em frustra el Lluís Burgues, que avui s’ha apuntat a la regata, i a l’orsar em deixa completament a la seva estela.
Arnoud i Pep aconsegueixen guanyar la primera boia. Als llargs sense canvis. A la segona cenyida lluita amb el Pep per aconseguir passar per davant. A la popa lluita de nou amb ells dos. Puc iniciar la tercera cenyida darrera de l’Arnoud, però amb més sobrevent, ja que ell ha entrat més forçat per agafar l’interior.
Al final de la regata rolada de nou que deixa al Pep descol·locat i perd el tercer lloc, i el Lluís i l’Arnau ho poden aprofitar.
Semblava que no tindríem vent i al final hem tingut una regata molt divertida. Navegació tècnica amb vent fluixet, i mar molt plana.

Contra crònica Rafel Farrés 16/04/2023

El Damià ha muntat un bon triangle a la regata avui. La sortida ha sigut clau a la regata d’avui. David i Llorenç sembla que es barallen per agafar lloc a Comitè. Llorenç intenta desmarcar-se corrent la línia i el David el segueix, deixant la zona de comitè pel Xavi Vila, Pep i jo entre els dos. La línia és llarga, i tal com està el triangle, sembla que la boia 1 està una mica més a prop de comitè que de boia 3.
Sortim, i jo intento cenyir per guanyar la posició al Xavi Vila, que tot i fer OCS ha decidit seguir. Al final es situa a sotavent i no tinc obstacle per virar si vull. El vent va una mica a l’esquerra i viro. Veig que el Llorenç també està virant més amunt. A meitat del bordo el vent torna a la posició d’abans. Ha rolat 10º i ha tornat a lloc. Aquesta segona rolada em situa amb primer lloc amb un cert marge amb el Xavi Vila i Jaume Vivo, que el tinc a sotavent.
Veig que David i Llorenç han quedat darrere d’ells. Abans no em puguin atrapar, els hauran d’avançar. Als bordos de terra puc cenyir més que el Vila que busca velocitat i vira pràcticament a la sorra. Veig que Llorenç i David ja han recuperat posicions i estan darrere el Xavi, però amb la rolada tinc prou avantatge par no patir.

Contra crònica Rafel

Avui que he estat a l’altra banda de la rolada, el canvi de rumb es veu molt clar. Aprofito per explicar-ho a modus de crònica.
A la regata d’ahir el Pau es va desmarcar de seguida seguit del Llorenç i jo. Tot i que el vaig poder passar a la segona cenyida, perquè vaig veure que amb el seu rumb no passava i vaig allargar més. Ell i l’Arnau em van passar a la boia 3 després de la popa. Entrar a estribord et dona preferència, però amb poc vent la trabujada és complicada.
Al quedar darrere d’ells vaig virar amunt. Poc després va virar el Pau, que anava primer amb un bon avantatge.
Al meu recorregut del Garmin, es veu com a les 13:06 he de rectificar el rumb 25º a la meitat del bordo de dalt, amb el que ja no vaig a boia. Seguin el front de la rolada, línia de punts blava perpendicular al vent, aquest devia haver arribat on eren el Llorenç i l’Arnau 2,5 min abans. Això està calculat d’acord amb una distància de 300 m, mesurada amb el Garmin, i una velocitat del vent de 4 nusos. Llorenç i Arnau no van haver de canviar el rumb, simplement aparellar pel través, ja que el nou vent els hi venia a 225º, més obert per entrar a boia directes.
Crec que és una anàlisi interessant. Quan la rolada et va a la contra, ho veus molt clar amb el Garmin, perquè has de canviar el rumb.

Crónica Arnoud de Witte – 02/04/2023
El día pinta genial, amb bon vent i poca onada. Semblava que surtiríam aviat, però esperem al montatge del pal nou d’en Jaume Infiesta, que finalment té els obencs massa curts…!? A la línea de surtida, Rafel i Llorenç disputan posició, així que m’aparto una mica. Xavi i un parell més ho proven per babord. Surto molt malament a 3/4 de línea i decideixo virar cap a dalt, passant per la popa de l’Huc, penùltim davant de Jaume Vivò que ha volcat. Xavi no passa flota i ha de virar. Pujant, avanço al Joan Xapellí cenyint una mica més amb la mateixa velocitat. Tots dos allarguem i passo boia segon per darrera d’en Rafel. Uns quants han de repicar. Llarg disputat però guanyo la posició. Segon llarg lentet. Llorenç i Rafel tornan a lluitar, deixant’me incrementar l’aventatge pel vent net. Amb la sort de la primera cenyida, torno a anar per dalt, Llorenç em segueix, i Rafel -tercer- ho prova per baix. Ara toca no deixar’se emportar per l’emoció! Mantenc la posició, passo línea primer i Llorenç segon, amb vent ja més fluix, que fins i tot rola fent patir al Rafel i en Xavi, que han de repicar 2 vegades. Arnau entra cinqué. Día esplèndid i primera victoria que no es consequència d’accidents dels fieras.