Rànquing Hivern 2023

Crònica Regata 29/01/2023 – Rafel Farrés

Avui el Pol dona la sortida amb una ventolina mínima, i una onada que fa molt difícil la navegació, confiant que en un moment o altre entrarà el vent. La regata està muntada a uns 180º i molts estem ja per tornar a terra, en vista de l’absoluta manca de vent. En sentir el senyal intentem acostar-nos a la línia.
El vent oscil·la entre garbí i migjorn, i permet apropar-se a boia directa, si optes per cenyir a rabiar i aprofitar les petites rolades per guanyar sobrevent. El David vira curt i es posa en línia de boia i aconsegueix passar primer. El segueixo una mica més enrere. No tenim clar on és la boia 2, fins que la veiem a prop de costa. A la trabujada puc guanyar la posició al David i em situo primer. De mica en mica va entrant un vent entre garbí i ponent i podem navegar una mica.
El segon llarg es converteix en una cenyida i he de vigilar al Pep i Damià que s’apropen per bordades oposades. He de virar vàries vegades per no deixar espai a les sorpreses amb tanta rolada. En vista del poc vent acabem la regata al tancar el triangle. Poc vent i molta onada a l’inici, però el final de regata ha sigut divertit i s’ha pogut navegar una mica.

Crònica Regata 22/01/2023 – Rafel Farrés

Molta participació avui a la regata. 12 patins està molt bé, tenint en compte el fred que feia de bon matí.
El triangle està muntat a 190º, amb onada llarga, i un vent de 4 nusos, que tendeix a rolar a entre 200º i 160º, i que acabarà amb un vent de 7/8 nusos de garbí.
La línia està molt concorreguda, el Pau opta per córrer la línia i buscar boia, ja que el vent rola a l’esquerra, al moment de la sortida. Volent buscar comitè, l’única opció que tinc és virar per no quedar a la desventada.
A la primera cenyida tinc el Damià a sobrevent, i de mica en mica va guanyant espai amb una cenyida molt bona. Al virar per anar a boia, veiem que el Pau passa primer, amb un bon avantatge, i que el Damià es pot situar segon. Jo acabo en un grup, darrere l’Arnau, Pep, Jaume Infiesta i Xavi Vila, amb Pau i Damià molt avançats.
Al llarg puc passar a L’Arnau. A la segona cenyida el vent continua inestable. Em puc apropar al Pep, i deixar enrere al Jaume Infiesta, però he de virar a sotavent del Pep, ja que ve a estribord. Abans d’arribar a la boia puc iniciar la popa davant d’ell. Continuo tenint el Damià i el Pau davant però molt lluny.

Comencem la tercera cenyida amb el Pep. El Pau ha virat deixant el bordo de terra, i el Damià fa el mateix a una mica més endavant. Quan arribo a la seva alçada el vent comença a venir de garbí, és més intens i fins i tot amb rolades de ponent. Està clar que cal següir en aquest rumb.
Viro passat l’espigó i a l’encreuament espero trobar-me al Damià, però, sorpresa, el que tinc a sotavent és el Pau, i jo ja tinc avantatge. La rolada ha sigut potent. Ell vira, però a una alçada que difícilment passarà la línia. Navego molt cenyit aprofitant les petites rolades i puc entrar primer.
Avui hi ha hagut molta sort, perquè el normal era acabar tercer darrere el Damià, que ha fet molt bona regata i el Pau.
Darrere el Pau entra el Pep, que ha navegat molt fi. després hi una entrada molt disputada entre el Xavi Vila, avui molt recuperat, que entra davant del Damià que li ha de cedir estribord a la mateixa línia.

Crònica Regata 15/01/2023 – Rafel Farrés

Vent de 7/8 nusos, de llevant, amb onada llarga.
A la sortida hi ha concentració a comitè, i he de sortir a mitja línia a sotavent del Pep que surt molt bé, em desventa i es situa davant.
Al pas de boia, el Jaume, que ha agafat el bordo de dalt passa davant. Passem al primera boia, Jaume Vivó, Pep Bosch i Rafel. Ells s’obren una mica i jo vaig a buscar l’interior i puc passar la boia 2 en primer lloc.
A la segona cenyida em trobo una barca amb 3 pescadors que intento passar per sobrevent, però en el darrer moment volen sortir del lloc, amb tan mala fortuna que es situen just a la meva proa. He d’amollar vela i posar peus a l’aigua per no col·lisionar amb ells. Intenten marxar del lloc, per sempre acaben estant al mig.
Viro una mica curt, però el vent de 90º, fa petites rolades a 100-110º i puntejant puc passar la boia sense problemes. Popa sense canvis. A la tercera cenyida tornen a estar al mateix lloc. Deu haver-hi un banc de peixos que volen aprofitar. Viro curt, a risc que una rolada em vagi malament, però me’ls vull trobar de nou. El vent segueix a 90º rolant a 100-110º, he de repicar al final per creuar la línia. Darrere venen Pep i Damià junts, però en bordos oposats. Però passa segon el Lilu, que ha recuperat força la seva posició inicial.
S’ha navegat bé, amb una onada una mica llarga, que donava bastant de joc. Regata divertida.