Rànquing Hivern 2023

Regata 26/3/2023 – Crònica Rafel Farrés

Hem de muntar la regata cap a Sant Pol, perquè els d’Arenys estan de regaters i tenen muntat un triangle amb la boia de cenyida just davant del club. A terra ja hem dit que muntarem el triangle més lluny amb el llarg a 40/45º en lloc de 60º per no coincidir amb Arenys i boies per babord, ja que la solució de boies per estribord no agrada a ningú.
Hi ha una mica d’embolic, perquè el Pol ha muntat la regata a 90º, i en fer el canvi de boia a 60º, hi ha una mica de confusió sobre quina boia és la bona, perquè la que hi ha a 90º en fer la sortida s’ha de canviar per convertir-se en boia 2. S’intenta avisar a tothom, però a mar és difícil.
A la sortida sembla que hi haurà lluita per agafar comitè, i decideixo córrer la línia per sortir més a sotavent, on puc sortir net i amb el senyal. El bordo de terra sembla molt bo. L’onada curta de llevant res petita, i la llarga del garbí d’ahir es pot planejar amb facilitat. Cal cenyir al màxim cosa que ja m’agrada i relliscar sobre l’onada.
Xavi Vila m’intenta guanyar a sotavent, però navegar més obert com amb ell li agrada, avui no funciona. Tinc el Lilu a sobrevent, que en dificulta virar, però la veritat és que vaig molt bé apurant fins a la costa. Viro a tocar quasi de sorra, tant que el Remy es pensa que m’estic retirant. Amb la virada puc anar quasi directe a boia, on puc passar primer amb un bon marge.
Darrere veig el David amb lluita amb el Xavi Vila, Llorenç i Lilu. Al final David es situa segon, però tinc prou avantatge per no haver de patir la resta de la regata.
A l’acabar la popa el Pol ens avisa que la regata acabarà allà, és a dir que després de l’última cenyida farem un altre popa, ja que igualment hem de passar per allà per arribar al club. Inicio la tercera cenyida de nou oper dalt esperant que el David es desmarqui per gaudir de nou del bordo de terra i les planejades, però res, el David no vira i he de seguir dalt.
Regata divertida que s’ha decidit a la primera cenyida.

Regata 19/3/2023 – Crònica Rafel Farrés

Hem d’accelerar l’assemblea, perquè tenim un garbí de 7/8 nusos i s’ha d’aprofitar. A la sortida em puc situar a comitè i sortir sense problemes. Virem a dalt i aconsegueixo passar primer. A una certa distància tinc l’Arnoud, però sembla que podré mantenir el primer lloc. Sense, Xavi Vila, Lilu, Remy … que han marxat, sembla que tindre una regata tranquila.
Però al segon llarg l’Arnoud s’acosta molt, intenta passar per sotavent, però es troba amb el meu vent brut i no ho aconsegueix. Tots tranquils. Fins que abans de boia ataca per sobre vent, i tot i la guerra d’orsades, a les 3 eslores l’he de deixar passar.
Fa tota la segona cenyida davant meu, però al segon bordo, veig que, per poc, haurà de repicar al final. Cenyeixo a rabiar, aprofitant cada petita rolada. Puc passar boia i ell no. Al virar, l’avantatge és petita però suficient per acabar la popa i la tercera cenyida amb tranquil·litat.
En tercer lloc, entra el Xapellí i després el Jaume Infiesta, que tot i un petit toc amb el David d’Arenys pot entrar davant del Bernat.
Regata molt disputada i divertida.

Regata 12/3/2023

Crònica Regata 5/3/2023 – Xavi Vila

Regata durilla, potser perquè de tanta ventolina, estem perdent la forma 🥵.
Sortim tots amunt, el Carlos Sainz, perdò, David, vira el primer i va per abaix, la resta segueix. Virem i ens trobem amb ell pujant, potser bordos equilibrats, amb mes vent adalt, però també més onada i raska forteta. Passem la boia junts, David i Bala, i encarem el llarg trepidant. El David veu primer la boia i el blau el segueix. Trabutjada forta (s’hauria d’haver filmat perquè he empassat més aigua que mai), i segon llargo rapidíssim. El Vila passa la boia d’abaix primer i el David, continua la persecució. Virada curta del Bala, llarga del David, repicada del primer, el segon passa bé. Darrera, el Rafel, controla la situació i el Bernat, tranquil, el vol atrapar. L’Arnau, navega bé amb la rasketa, controlant, el Huk no l’he vist i unes quantes bolcades, adreçades amb molt mèrit donat l’esgotament de tots.Els retirats, prudents, han sabut mesurar les forces.
L ‘Arnaud ha anat navegant, bé, controlant el barco, no sense dificultats.
Parlant d’esgotament, faltava la tercera cenyida… El Bala se li acaba el bordo de terra a la platja, i puja, el David, una mica enrera, però més a barlovent, allarga bé. Ultim bordo, l’escota rellisca, els braços fan figa, però falta ben poc. El Bala Blava, repica i veu que entra a la línia amb distància, el David, entra directe, el Rafel, bordo curt amb repicó igual que el Bernat i després els altres.
Tornada curosa per no pifiar- la al final. Dutxa reparadora i agulletes fins dimecres…
bon dia de Vent i Mar !!!

Crònica Regata 19/2/2023 – Xavi Vila

Crònica. “El Bala Blava NO és un ventolinero”. Dia de 0 vent, es dona la sortida amb 1,5 knds, xapellí i servidor sortim a babord, tots parats. El Xapa, més prudent, passa per les popes, el Bala saluda als d’Estribord i roça al Bernat ( qui diu roça, diu, empenta….). Però seguim bordo de terra pim pam, xiki xuki, paradets. La flota va veient que no passa línia i viren, menys el Jaume i el Rafel que continuen cap amunt. Poc a poc, va entrant el garbí, aponentat i fem via cap a boia. El Xapellí a barlovent del Vila, em planxa i passa boia 1er, i el segon, cenyeix a rabiar per no tocar. Darrera, Bernat, Arnaud, Rafel, Jaume, Jaume I….
Llargo paradot, però a la meitat el Vila va agafant velocitat, passa al Xapa i fa boia. 2on bordo ja amb una mica de vent. Es mantenen les posicions i al arribar abaix…..xim pum i s’acaba la regata !!!
Ja feia una mica de vent, però, bandera blava i fi. Podiem haver fet una cenyideta més, però el jutge mana.
Al final, dia macot. El vent arriba a les 14, o 13,30. Cal.saber ho. Bona setmana !!

Crònica Regata 12/02/2023 – Xavi Vila/David Sainz

Xavi Vila – Regata que ha anat de més a menys. Estem tan mal acostumats que amb una micona de vent ja estem emocionats. Sortim tots cap amunt menys el David. Com tbé estem acostumats a rolades i merdetes ventolineres, portem moltes setmanes amb bordo x abaix, així, que al veure al David, el Vila vira i el Rafel tbé. Cagada pastoret, perquè els d’adalt passen amb diferència…. llargos i segona cenyida, normaleta (repico i perdo 2 pos), però la terceraaaaaaaa, la tercera ja és amb veeeent ! Cap amunt i línia ! Ja feia 11/12 nussets i tots contents !!! Atrapo Lilu, que m’ empaita, David massa luny. Fem 3ers.
Cenyida maca, forteta i veloç. Un plaer que la onada t”esquitxi !!!! Ja no ens enrecodàvem
En hem quedat amb les ganes de fer la segona prova del dia… 40 minutets no és ressssss (i ens ha de durar per tota la setmana!! ) Salut !

David Sainz – Ha sigut una regata de les que fan afició, hi ha hagut una mica de tot.
He començat malament escollint el bordo de terra pensant que el garbí sempre portà corrent a l’interior. He arribat malament a la 1a boia als llargs he pogut passar al lilu i al Rafael, la segona cenyida he anat directe per dalt amb el Lilu que cenyida millor però jo he Cirat mes curt i he pogut aguantar les distàncies, la popa aprofitant les onades i anant una mica de través, es podia fer corra el pati, la tercera cenyida he tornat a anar per terra i el lilu i el Xavi s’han apropat anant per dalt pero la meva errada no ha sigut suficient per que m’atrapessin.
Ha sigut molt divertida i es un plaer fer regates a casa 👏🏻👏🏻👏🏻

Crònica Regata 5/02/2023 – Arnau Pou

En Pol ha muntat la regata a 90º i ens hem esperat a veure si pujava el vent que anava rolant a sud, caient i tornant a llevant. Quan ja ens anàvem col·locant per la sortida ha entrat un garbí alegre a 240º i hem anat a buscar la boia de desmarque per muntar-hi la sortida, i d’aquesta manera quedava un triangle prou ben muntat. He aconseguit sortir prou a prop de la barca amb l’Arnaud, però a segona fila. Amb les turbulències, com que he vist que el garbí era prou obert, he decidit virar i anar per la platja. Cenyint tant com he pogut però mantenint la velocitat he arribat a l’espigó, he virat i he anat cenyint a rabiar fins a la boia, que he pogut passar 1r sense repicar. He agafat avantatge però m’he quedat esgotat i m’ha costat agafar ritme al llarg. A la boia de desmarque m’han atrapat en Pep i en Llorenç, que han passat per l’interior. El següent llarg encara han agafat més avantatge, però he tornat a fer el bordo per baix a la 2a cenyida i els he pogut passar a tots dos un altre cop. A partir d’aquí ja els hi he mantingut l’avantatge durant l’empopada i l’última cenyida, i ha anat caient el vent. Quan he anat per fer la tercera cenyida cap a terra he vist que no tenia impuls i que no podia agafar un bon angle i he decidit provar per dalt, per veure si com a mínim trobava més vent. La jugada m’ha sortit bé i encara he guanyat més marge per arribar tranquil i sol a la meta. Un bon diumenge.

Crònica Regata 29/01/2023 – Rafel Farrés

Avui el Pol dona la sortida amb una ventolina mínima, i una onada que fa molt difícil la navegació, confiant que en un moment o altre entrarà el vent. La regata està muntada a uns 180º i molts estem ja per tornar a terra, en vista de l’absoluta manca de vent. En sentir el senyal intentem acostar-nos a la línia.
El vent oscil·la entre garbí i migjorn, i permet apropar-se a boia directa, si optes per cenyir a rabiar i aprofitar les petites rolades per guanyar sobrevent. El David vira curt i es posa en línia de boia i aconsegueix passar primer. El segueixo una mica més enrere. No tenim clar on és la boia 2, fins que la veiem a prop de costa. A la trabujada puc guanyar la posició al David i em situo primer. De mica en mica va entrant un vent entre garbí i ponent i podem navegar una mica.
El segon llarg es converteix en una cenyida i he de vigilar al Pep i Damià que s’apropen per bordades oposades. He de virar vàries vegades per no deixar espai a les sorpreses amb tanta rolada. En vista del poc vent acabem la regata al tancar el triangle. Poc vent i molta onada a l’inici, però el final de regata ha sigut divertit i s’ha pogut navegar una mica.

Crònica Regata 22/01/2023 – Rafel Farrés

Molta participació avui a la regata. 12 patins està molt bé, tenint en compte el fred que feia de bon matí.
El triangle està muntat a 190º, amb onada llarga, i un vent de 4 nusos, que tendeix a rolar a entre 200º i 160º, i que acabarà amb un vent de 7/8 nusos de garbí.
La línia està molt concorreguda, el Pau opta per córrer la línia i buscar boia, ja que el vent rola a l’esquerra, al moment de la sortida. Volent buscar comitè, l’única opció que tinc és virar per no quedar a la desventada.
A la primera cenyida tinc el Damià a sobrevent, i de mica en mica va guanyant espai amb una cenyida molt bona. Al virar per anar a boia, veiem que el Pau passa primer, amb un bon avantatge, i que el Damià es pot situar segon. Jo acabo en un grup, darrere l’Arnau, Pep, Jaume Infiesta i Xavi Vila, amb Pau i Damià molt avançats.
Al llarg puc passar a L’Arnau. A la segona cenyida el vent continua inestable. Em puc apropar al Pep, i deixar enrere al Jaume Infiesta, però he de virar a sotavent del Pep, ja que ve a estribord. Abans d’arribar a la boia puc iniciar la popa davant d’ell. Continuo tenint el Damià i el Pau davant però molt lluny.

Comencem la tercera cenyida amb el Pep. El Pau ha virat deixant el bordo de terra, i el Damià fa el mateix a una mica més endavant. Quan arribo a la seva alçada el vent comença a venir de garbí, és més intens i fins i tot amb rolades de ponent. Està clar que cal següir en aquest rumb.
Viro passat l’espigó i a l’encreuament espero trobar-me al Damià, però, sorpresa, el que tinc a sotavent és el Pau, i jo ja tinc avantatge. La rolada ha sigut potent. Ell vira, però a una alçada que difícilment passarà la línia. Navego molt cenyit aprofitant les petites rolades i puc entrar primer.
Avui hi ha hagut molta sort, perquè el normal era acabar tercer darrere el Damià, que ha fet molt bona regata i el Pau.
Darrere el Pau entra el Pep, que ha navegat molt fi. després hi una entrada molt disputada entre el Xavi Vila, avui molt recuperat, que entra davant del Damià que li ha de cedir estribord a la mateixa línia.

Crònica Regata 15/01/2023 – Rafel Farrés

Vent de 7/8 nusos, de llevant, amb onada llarga.
A la sortida hi ha concentració a comitè, i he de sortir a mitja línia a sotavent del Pep que surt molt bé, em desventa i es situa davant.
Al pas de boia, el Jaume, que ha agafat el bordo de dalt passa davant. Passem al primera boia, Jaume Vivó, Pep Bosch i Rafel. Ells s’obren una mica i jo vaig a buscar l’interior i puc passar la boia 2 en primer lloc.
A la segona cenyida em trobo una barca amb 3 pescadors que intento passar per sobrevent, però en el darrer moment volen sortir del lloc, amb tan mala fortuna que es situen just a la meva proa. He d’amollar vela i posar peus a l’aigua per no col·lisionar amb ells. Intenten marxar del lloc, per sempre acaben estant al mig.
Viro una mica curt, però el vent de 90º, fa petites rolades a 100-110º i puntejant puc passar la boia sense problemes. Popa sense canvis. A la tercera cenyida tornen a estar al mateix lloc. Deu haver-hi un banc de peixos que volen aprofitar. Viro curt, a risc que una rolada em vagi malament, però me’ls vull trobar de nou. El vent segueix a 90º rolant a 100-110º, he de repicar al final per creuar la línia. Darrere venen Pep i Damià junts, però en bordos oposats. Però passa segon el Lilu, que ha recuperat força la seva posició inicial.
S’ha navegat bé, amb una onada una mica llarga, que donava bastant de joc. Regata divertida.