Rànquing Estiu 2022

Regata del 31 de juliol 2022. Crònica de Josep Bosch.

Dia maco, amb prou vent, un migjorn que ha anat pujant fins als 8-10 nusos del final, força corrent i poca onada. La sortida semblava que donava per boia, i encara que no hagués donat, la corrent ens hi ha portat. En Jan, en Vila i jo hem sortit arran de boia, amb en Rafel darrera, i en Llorenç i en Pau que ja hi eren, maniobrant per poder sortir. Fent cas del rumor de que el vent quan entra, entra primer per dalt, el primer bordo l’hem fet per mar, encara amb en Vila i en Jan, passant primer la primera boia. Després poc més, afavorit pel lio a la sortida i el pica-baralla entre en Rafel i en Vila, ja només he hagut de navegar.

Regata del 24 de juliol 2022. Crònica de Llorenç Mateu.

Vent del 200 suau però que ja es veia que aniria cap a garbí i pujaria i així ha estat; ha pujat fins uns 8 nussos pel que em tingut una navegació ràpida i còmode.
La sortida estava una mica afavorida a barca i això ha fet que ens apilotonessim uns cuants amb el que en Jordi ha aconseguit sortir bé però l’Arnaud i jo em quedat mal posats, ell s’ha menjat comitè i jo he sortit tard i desventat, tenia en Jordi a davant i no podia virar Pk tenia l’Arnaud a darrera així que he començat a caure per sortir del vent brut però tenia en Jaume Vivo a sota i tampoc podia fer res… així que l’he deixat passar i ara si, amb vent net he començat a navegar però en Jordi m’havia tret molta distància. Al arribar a la primera boia en Jordi passa primer en Lilu segon després jo i en Bernat darrera meu. Al llarg he passat en Lilu i m he apropat a en Jordi però encara em quedava lluny, al segon llarg mina mica mes però seguia mantenint un bon marge.
A la segona cenyida en Jordi i jo hem anat per dalt mentre que la majoria de la flota ho ha fet per terra i hem arribat a la boia amb molta distància.
Una popa molt divertida amb mil tarbutjades i cada vegada mes aprop del Jordi que el tinc a tocar però no el puc passar.
Tercera i ultima cenyida, ganivet a la boca i cap amunt, en Jordi ha anat per terra i quan veu que vaig amunt em marca, virada i cap a meta, en Jordi està una mica davant però jo tinc mes barlovent i entrem pràcticament igual. En Pol ens diu que he passat jo primer però hagués pogut guanyar perfectament ell.

Regata del 4 de juliol 2022 – Crònica de Rafel Farrés.

Comencem la regata amb un vent en el límit dels 4 nusos que anirà variant entre 6 i 3 nusos durant la regata.
A la sortida busco el comitè, tot i perdre posicions, amb l’objectiu de no tenir entrebancs per virar amunt, ja que em sembla que el vent s’envà una mica a l’esquerra. En la pràctica veig que al poder sortir amb vent net és progressa bastant bé per terra i no ho faig. Lilu ha fet una molt bona sortida i va clarament primer. Jordi i Llorenç, tot i que han sortit abans que jo els tinc a sotavent, i es que estan en un grup on es van traient el vel els uns als altres. Viro en linia de la boia 1, i veig que puc passar per proa de tota la flota. Inclòs el Xavi Vila, que tot i que em crida estribord, està prou lluny per poder passar tranquil·lament. El vent a prop de boia està més a l’esquerra que a la sortida i la majoria dels que han virat amunt, han de repicar per poder passar.
L’única amenaça és el Pep que, mentre jo vaig mirant on està tothom, ell es centra a navegar fi i arriba a boia abans que jo.
Al primer llarg sortim relativament junts el Pep, que va primer, i jo darrere, i hem fet un petit forat amb la resta que venen més agrupats i en conseqüència més lents.
A la boia 2 Pep segueix davant, però amb la trabujada li costa agafar el rumb nou i orsar. Jo passo molt a prop de boia i orsant aconsegueixo situar-me primer. A partir d’aquí, sense entrebancs es qüestió de centrar-se en la navegació. El Pol ens despista perquè ja ha tret la boia 2, està situat més amunt de la boia 1 i el confonem amb aquesta. Virem tard pensant que hem de passar la boia que porta el Pol enganxada a la llanxa, i veiem que ens sobra molt per anar a la boia 1.
La popa és fa eterna i sembla que el vent s’acaba. La tercera cenyida es fa també eterna perquè el vent ha baixat molt, i comencem a dubtar de si podrem acabar. A l’apropar-nos a la línia, el vent torna a pujar i s’envà a l’esquerra un altre cop, i hem de repicar per passar la línia. Al final veig darrere el Damià que ha aconseguit passar al seu pare i es situa segon després de fer una molt bona regata.