Rànquing Estiu 2024

Aviam, el que semblava una regateta plàcida i senzilla diumengera, de 12 participants, s’han fet 6 dnf, 3 ocs , un pal trencat de Robert fora regata i algú que ha relliscat a la dutxa….
que no feia ni 16 knds !!! Avui era un dia “normal” !!! Igual que les ventolines ja formen part de la vida del Maresme, una mica de vent, també és bonic !
La regata ha estat agradable, curta pel bon vent que feia i molt ràpida i intensa. Onada forteta i control de velocitat i cenyida per trobar un òptim. El Pau controlant, ha fet la última x abaix i l’Arnaud que cada dia va millor amb vent, segur que avui ha disfrutat.
El tema sortida, no s’entén massa, amb un angle de barca obert a més de 90° es podia estar dins i a sotavent de barca, estar caçat als -10s no vol dir estar fora, però ja se sap, els jutges manen en aquest país….
En fi, aviam si al final farà més vent aquí que a Cadis…..🤔

Ah! perdó, que la crònica l’ha de fer l’Arnaud !!!

Com que demá hi ha previsió de pluja, avançem regata al dissabte. Bufa un ventet macu d’uns 10 nusos de garbí amb poca onada. La primera sortida per comité s’annula amb 3 innocents (o sordos) fora línea. Per la segona sembla que tots hem optat per allunyar-nos del mogollón, així que canvío d’opinió i torno a barca. Encerto surtint lliure de vent, cap amunt i penjat enrera amb velocitat, estil Vila (no va ser una decisió estratégica, sino que semblave que només així el patí avançaba ràpid i constant). Ell feía lo mateix una mica mes a sotavent. Alguns patrons viren per provar sort per terra, peró el bordo bó va ser clarament millor per dalt. Passo primer amb una bona avantatge, seguit d’en Xavi i em sembla qu’Arnau, Rafel, Roger i en Jaume Infiesta. Als 2 llargs puc mantenir i torno a pujar per repetir la jugade. Xavi es va apropant. Popa sense canvis, excepte qu’em creuo amb l’Arnau i penso que deu haver perdut bastant. Començo tercera cenyida per baix per cansament, fins qu’em toca marcar al Bala que torna al rumb de mar i amb aquet vent qu’ha pujat, está en la seva salsa. Tornem a virar tots 2 cap a línea, aguanto i encare passo primer, seguit d’en Xavi, Roger, Arnau recuperat i en Rafel. Regata maca amb un triangle allargat pel Oriol just abans de sortir, per concluirlo en 46 minuts.

Regata macota pel vent (tampoc tant !) pocs regatistes però han passat moltes coses – aviam si venen els de St Pol-
“Pel davant, no massa a comentar 😎, …les coses han passat amb l’Arnaud i el Pep a la línia d’arribada, el Jaume, ha bolcat, l’Arnau, molt pendent de tots, al final, bé !!, el Llorenç, car de veure, no ha perdut el tacte, el Rafel, que la primera ha anat per adalt i crec que ha repicat, el Xapellí, molt bé, però que passa les boies per estribord per variar una mica…i el Damià ?? En fi, de 9, 4 amb històries que explicar i fins i tot diuen que algun fora línia no identificat….com els “objetos volantes”.
Ara, feia goig veure cenyir la flota, tots penjats del tot i controlant bé el barco. Beautiful, beautiful !
Visca el Vent i visca el Mar !!